Hakkımızda

    MES MONTESSORİ ANAOKULUNA GENEL BAKIŞ

 

2022-2023 eğitim öğretim yılında Merve Baysal ve Esra Arslanın kuruculuğunda faaliyete başlayan Mes Montessori Anaokulunda kendi kararlarını verebilen,birbirlerine saygı duyabilen, öz bakım ihtiyaçlarını tek başına giderebilen mutlu ve neşeli çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Öğrencilerimize saygılı, neşeli, açık fikirli ve kültürel olarak çeşitlilik gösteren bir öğrenme ortamı sunmaya özen gösteriyoruz.

Öğrencilerimiz yıl boyunca  Günlük Hayat, Matematik, Dil, Duyu ve Kültür

bölümlerinden birçok aktivite yapacaklar. Bu aktiviteler öğrencilerimizin zihinsel, fiziksel, yaratıcı düşünme ve öğrenme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Buna ek olarak, Montessori eğitim sistemi uyguladığımız okulumuzda saygı ve nezaket yaptığımız her şeyin temelidir ve tüm öğrencilerimiz yakın zamanda  

  • Sınıf düzeni
  • Sınıf içinde yürüme
  • İhtiyacı olan bir arkadaşına yardım etme
  • Birbirlerine, öğretmenlere ve sınıf içindeki eşyalara saygı gösterme
  • Bağımsızlık
  • Kendi kendilerini ve çalışmalarını yönetme gibi becerileri öğrenecektir:

Öğrendikleri bu zarafet ve nezaket kuralları ile birlikte öğretmenlerimiz öğrencilerimize

kendilerini güvende hissetmelerinde yardımcı olmak için el sıkışma, göz teması ve gülümsemeyi içeren selamlaşma gibi günlük rutinleri gerçekleştirmekte ve aynı zamanda kurallarımızı anlatarak uygulamalı olarak göstermektedir.

   Öğretmenlerimiz ve Branş Derslerimiz

Eğitmen kadromuzda bulunan tüm ekip arkadaşlarımız Montessori eğitimli öğretmenlerden oluşmaktadır. çocukların                                                                             mahremiyet desteklerinden hep aynı öğretmen sorumludur. Giyinme soyunma, yemek yeme, tuvalet ya da uyku desteklerinde yardımcı olurlar.

      Okulumuzda

  1. Spor ve jimnastik
  1. İngilizce
  1. Seramik Atölyesi gibi branş eğitimleri
  2. Değerler Eğitimi
  3. Sanat Çalışmaları
  4. Müzik / Ritim
 
   

Günlük Program

 

Temiz hava ve fiziksel aktiviteler çocuklarımızın sağlığı için çok önemlidir. Okulumuzun fiziksel şartlarının uygun olması sebebiyle soğuk havalarda da (-6°C ye kadar) bahçe saatlerimize devam ediyoruz.

Çember saatleri günde iki defa yapılan olmazsa olmaz toplantı saatleridir. Bir konu hakkında veya sınıfın bir problemi hakkında konuşularak çocuklar da sürece dahil edilir.

Her hafta iki öğrenci nöbetçi seçilir ve masa düzeni, bitki bakımı, sınıf düzeni gibi sorumluluklar verilir.

Kesintisiz çalışma saatlerin de öğrenciler montessorinin duyu, günlük yaşam, matematik, dil ve kozmik alan materyallerinden ilgi duyduklarını seçer ve çalışırlar. Çalışma esnasında sınıfın sessiz olması önemlidir. Çalışma sırasında kullanılan oyun halıları çocuklara sınırları öğretme konusunda önemli paydaya sahiptir. Hangi materyal halıda hangi materyal masada çalışılır bilgisi çocuğa önceden verilir ve bir sınır çizilir. Tüm sınıfa yayılarak değil de belirlenen sınırlarda çalışması onun disiplinli çalışmaya attığı ilk adımdır.

Psikolojik Danışmanlık

 

Öğrencilerimizin okula adaptasyonu bizler açısından çok önemli olduğu için okul Psikoloğumuz haftada iki gün okulumuzda çocuklarımıza akademik, sosyal davranışsal ve duygusal konularda yardımcı olur , sınıflarda gözlem yapar. Ailelerimiz de uygun bir randevu saati oluşturarak görüşme talebinde bulunabilir. Her öğrencinin bir dosyası bulunur ve burada gelişim takipleri not alınır. Psikoloğumuz, öğretmenler ile entegre bir çalışma yürüterek max. Verim sağlanır. Dönem sonların da portfolyo çalışmaları ile ailelere sunulur.

 

 

 
   

Mutfağımız

 

Öğrencilerimize zengin bir menü ile sağlıklı, dengeli ve besleyici yemekler sunulmakta ve besin ihtiyacına göre yemekler okulumuzun mutfağında aşçılık sertifikasına sahip mutfak personelimiz tarafından yapılmaktadır. Günde 3 öğün yemek yenir. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi atıştırmalığı.

Menülerimiz aylık olarak Diyetisyenimiz Şevval Koçdemir tarafından hazırlanmaktadır. Hazırlanan menü ay başında kullandığımız aplikasyon üzerinden ilan edilmektedir.

Mutfağımız temiz içeriklidir. Hazır Meyve suları gibi paketli ürünler kullanılmaz. Şeker yerine doğal tatlandırıcılar tercih edilir. Hamburger ekmekleri, lavaşlar, lahmacunlar , börekler, poğaça, gofret yada bisküviler sağlıklı malzemelerle kendi mutfağımızda pişer. Çünkü sağlıklı ve dengeli beslenen çocukların başarı oranı artar.

Scroll to Top
Bizi Arayın